Popkoor Akkoor

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Nieuws


De afgelopen maanden hebben wij als koor vanwege corona helaas niet met elkaar kunnen repeteren. Met een beetje creativiteit hebben we elkaar toch kunnen ontmoeten al was het dan via de digitale weg door middel van vlogs en een livestream. Zo hebben we onlangs onze algemene ledenvergadering via Zoom gehouden. We hopen dat we in de toekomst elkaar weer ‘live’ kunnen ontmoeten en de repetities in aangepaste vorm weer kunnen opstarten.Het gezamenlijk georganiseerd Kerstconcert van 'Popkoor Akkoord Surhuizum'  en 'Fanfare de Bazuin Augustinusga ' op zondag 22 december 2019 in de Kruiskerk te Buitenpost was zeer succesvol en trok maar liefst 321 bezoekers.


Op 4 april 2020 doet ons Popkoor voor het eerst mee aan  OFK  (Open Fries Kampioenschap ) in Joure. Hiervoor worden 2 nieuwe nummers ingestudeerd.

Op 7 september 2019 verzorgden we twee optredens op de 'Oude Ambachtsdag' op het terrein van 'Themapark de Spitkeet' in Harkema van 10.00 uur tot 17.00 uur.

In oktober 2019 bestond ons koor 10 jaar. Op vrijdag 4 oktober hebben de leden dit gevierd onder het genot van een hapje en een drankje en de Quizshow o.l.v. Bouke Koning in Dorpshuis 'De Delfeart' in Surhuizum.

Ons combo is recent uitgebreid met sologitarist Oeds Holthuis en basgitarist Jorren Lap. Een langgekoesterde wens voor een compleet combo ging hiermee in vervulling.

Ons combo:


v.l.n.r. 

Johan Tiemersma.            (toetsen)

Oeds Holthuis                   (gitaar)

Pieter Simon v.d. Veen     (slagwerk)

Rinze Ytsma                     (dirigent)

Jorren Lap                        (gitaar)

'Popkoor Akkoord Surhuizum' en 'Fanfare de Bazuin' uit Augustinusga verzorgden samen een kerstconcert op zondag 22 december 2019 in de Kruiskerk en zalencentrum de Schakel

Op 13 april 2019 hadden we in Doarpshûs 'de Jister' in Twijzelerheide een optreden voor de bewoners van Twijzelerheide. We hebben ruim 20 nummers ten gehore gebracht waaronder Wake Me Up, Sound of Silence, The Rose en Africa.
 

Op 11 november 2018 hebben we in samenwerking met de band 'Sa! en Oaren' van de 'Muzykpleats' een Top-2000 concert gegeven in de Point in Buitenpost.

   The Rose

     Every Breath You Take

 

    Sound of Silence

Avond

Home de Man/Vrouw met de Hamer Rinze Ytsma, dirigent Popkoor Akkoord
Rinze Ytsma, dirigent Popkoor Akkoord
14 augustus 2018

SURHUIZUM – “Met mijn 24 jaar ben ik inderdaad nog niet bijzonder oud. Zeker niet voor een dirigent. Ik zit dan ook nog in de afronding van mijn studie. Of ik die niet eerst af had moeten ronden? Het enthousiasme voor het vak is zo groot dat ik alvast ben begonnen met dirigeren. Al moet ik zeggen dat de studie er wel onder geleden heeft.


Popkoor Akkoord uit Surhuizum is het derde koor waar ik voor sta. Ik had al een zeemanskoor uit Surhuisterveen onder mijn hoede en samengesteld muziekkoor in Drogeham, mijn woonplaats. Drie is best druk, maar wel goed te behappen. Het speelt zich voornamelijk af in de avond. Overdag richt ik mij op het verzorgen van lessen muziek op basisscholen. Het één heeft zeker met het ander te maken en vult elkaar ook aan. Ik maak van mijn hobby mijn werk en ben daar gelukkig mee.


De mensen van Popkoor Akkoord kenden mij al, en vice versa. Als drummer ben ik weleens ingevallen bij het koor en ook had ik contacten met de voormalige dirigent. Toen hij wilde stoppen vroeg hij mij of ik oren had naar de positie van dirigent. Dat wilde ik wel waarop ik ben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hoe dat is afgelopen is bekend, anders had ik hier nu niet in deze rubriek gestaan.


Er is zeker een verschil tussen een zeemanskoor en een popkoor. Het grootste verschil zit hem in de leeftijd en de daarbij behorende mogelijkheden en onmogelijkheden. Een zeemanskoor bestaat voornamelijk uit oudere mensen. Zij willen lekker gezellig samen zingen en niet te veel poespas. Je hoeft niet continue met nieuw materiaal aan te komen om in te studeren. Bij Popkoor Akkoord is dat wel het geval. Daar willen ze graag leren en nieuwe wegen verkennen. Het is ook een groot koor met veel mogelijkheden. Ja, spijt heb ik zeker niet van mijn sollicitatie.


De toekomst. Tja… Ik ben ambitieus en zit vol grote plannen. Wat mij leuk lijkt is 

ooit nog eens heel veel mensen tegelijk laten zingen. Duizend mensen in één keer lijkt mij een mooi streven. En waarom ook niet. Zang komt van binnenuit en geeft een boost. Het kan alleen maar goed gaan.


Met Popkoor Akkoord staan wij 15 september in Surhuisterveen, tijdens het jaarlijkse Korenfestival. In november staat er een groot optreden op het programma; het Top 2000 concert. Maar daarover hoort men na de zomer nog veel meer!”

Op 7 juni 2018 zette onder toeziend oog van het gehele koor Rinze Ytsma uit Drogeham, onze nieuwe dirigent, zijn handtekening.